latinica  ћирилица
07/06/2018 |  16:21 ⇒ 19:13 | Аутор: РТРС

Невесиње- Реконструкција и доградња објекта кино сале

За десет дана у Невесињу би требало да почне реконструкција и доградња објекта кино сале, који би требало да добије статус Дома културе.

Недостатак културних догађања у Невесињу биo je условљен недостатком адекватног простора. Постојећа кино сала, усљед дотрајалости објекта, није задовољавала ни минималне услове за филмске пројекције.

"Дошли смо на идеју да добијемо прави Дом културе. Осим кино сале, у реконструкцију улази и кров, радимо анекс, бек-стејџ, билетарницу, нови улаз...Стекли су се сви услови, завршена је јавна набавка", каже Милутин Самарџић,  замјеник начелника општине Невесиње.

На простор за културне садржаје, који су сведени на минимум, Невесињци чекају више деценија.

"Немамо кино пројекција, ни позоришних представа. Неке садржаје одржавамо у галерији, али то је мали простор и то је  додатна дјелатност, а реконструкција би значила да се културни живот у Невесињу подигне на много виши ниво него што је сада", наглашава Нада Илић, руководилац градске галерије.

Радови ће коштати 515.000 КМ, умјесто првобитних 250.000, колико је било намијењено само за санацију из локалног буџета.

"Помоћ Владе Српске од 200.000 КМ, и помоћ Владе Србије од 150.000 евра искористићемо да завршимо Дом културе, а средства која смо планирали из буџета, ћемо искористити за неке друге подухвате у општини Невесиње", појаснио је Самарџић.

Радови би требало да буду завршени током љета, а први културни садржај, у новом простору, планиран је за септембар.