latinica  ћирилица
08/06/2018 |  10:08 ⇒ 12:04 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија ствара услове да млади остану у својој земљи

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је, на церемонији уручења уговора о запослењу 100 најбољих дипломаца свих медицинских факултета у Србији, да су тешке реформе у које је Србија ушла 2014. године дале прилику свим младима да се развијају и напредују, те изразио наду да ће им данашњи уговор дати разлог, позив и мотив да остану у својој земљи - Србији.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Он је најавио да ће Министарство здравља у будућности на сваких шест мјесеци потписивати уговоре о запошљавању са 50 најбољих студената, као и уговоре о специјализацији.

Предсједник Србије је поручио младима да њихов живот и будућност зависе само од њих самих, баш као и њихово окружење, те им поручио да они мијењају оно што им се не свиђа и не дозволе да окружење мјења њих.

"Мијењајте и не дозволите да оно вас промијени. Пробајте да будете доказ. Не тражите град и земљу који ће да вас изгради - градите ви њих. Не тражите да негдје друго будете велики. Немојте да вам једини успјех буде то што ћете отићи. Ако овдје успијете, долазиће вама. Немојте да вам будућност буде бијег. Окрените се себи", рекао је Вучић.

Он је истакао да је увијек боље да земља рачуна на своју дјецу него да увози радну снагу из региона.

Вучић је нагласио да је здравство област у коју мора генерално највише да се улаже, јер је то питање стандарда живота.

"Трошимо много новца на здравство, али нисам сигуран да је он најбоље искориштен. За то нису криви појединци, него систем који је стваран седам деценија", рекао је Вучић.