latinica  ћирилица
08/06/2018 |  15:50 ⇒ 16:03 | Аутор: Б92

РГ: Тим први финалиста - зауставио Чекината

Аустријски тенисер Доминик Тим пласирао се у финале Ролан Гароса побједом над Марком Чекинатом 3-0, по сетовима 7:5, 7:6 (10), 6:1.
Доминик Tим (Фото:AP Photo/Alessandra Tarantino) -
Доминик Tим (Фото:AP Photo/Alessandra Tarantino)

Италијан који је у прертходном колу побиједио Новака Ђоковића тако је заустављен у полуфиналу, иако је имао своје шансе да направи изненађење и против Аустријанца.

Нешто мање од два и по сата су била потребна Тиму да побиједи мотивисаног Чекината који је ове године први пут побиједио на неком од Грен слем турнира и дошао међу четири најбоља.

Аустријанац је одмах на старту кренуо брејком послеиј дугог гема у ком је Чекинато неколико пута имао гем лопту.

Успио је Италијан да се врати брејком за 4:4 и баш када је дјеловало да ће моћи да преломи у своју корист лаганим гемом без изгубљеног поена за 5:4, Доминик Тим одговара на сличан начин за 5:5, а онда и брејком за 6:5 чиме је први сет практично ријешен.

Други сет је био тврђи и ниједан од играча није успијевао да украде сервис противнику, па се ушло у тај брејк у ком је Тим водио и 6:3. Чекинато се још једном вратио маестрално и чак повео 7:6, али је опет прокоцкао добар моментум и изгубио 12:10 у тај брејку.

Послије напете завршнице другог сета, Чекинато је пао и Аустријанац је то врло искусно искористио и зачас повео са 5:0. Италијан је успио само да смањи заостатак за Тимом, те да припријети двјема брејк шансама у седмом гему, али је већ било касно, па је Тим отишао у финале.

Аустријанац (24) ће бити најмлађи учесник финала од 2014. године када је у финалу играо Кеи Нишикори.