latinica  ћирилица
08/06/2018 |  16:12 ⇒ 09/06/2018 | 07:51 | Аутор: РТРС

Прњавор добио савремену кружну раскрсницу (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Владе Српске Жељка Цвијановић отворила је нову кружну раскрсницу на улазу у Прњавор. Укупна вриједност пројекта је 418.000 марака.

Цвијановићева је поздравила активизам локалне власти, која је показала да зна како да сарађује са републичким властима.

"Пројектима су отклоњени неки од суштинских проблема, па је општина добила једну сасвим нову димензију. Рад локалне власти у потпуности је испунио очекивања", навела је Цвијановићева.

Она је истакла да Република Српска иде само узлазном линијом, а да би то тако остало, каже, неопходне су одговорне републичке и локалне власти.

"Сљедећи пројекат у Прњавору биће улагање у безбједност, јер ће ова локална заједница добити подршку Владе Српске за постављање сигурносних камера на подручју града," рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева сматра да су у овој општини отклонили мноштво суштинских проблема.

"Осим ове кружне раскрснице, у плану је градња још једне на Вијаци. Изграђен је мост у Кулашима и неки други објекти, који ће са аутопутем представљати нову развојну шансу", нагласила је Цвијановићева

Према ријечима начелника општине Дарка Томаша, општина је дуго чекала на реализацију овог пројекта.

"Објекат који је коштао више од 266.000 марака, најзначајнији је појединачни инфраструктурни пројекат у овој години, чиме ће бити ријешен проблем саобраћајних гужви у појединим дијеловима града", истакао је Томаш.

Ове године, како је навео, биће завршен и аутопут, који повезује Бањалуку и Добој, а који пролази кроз Прњавор.

Томаш се захвалио Влади и предсједнику Српске на подршци развоју општине.

"Наша локална заједница добро сарађује са Владом Српске у чему се огледају и до сада реализовани пројекти у вриједности од око три милиона марака. Од тог износа само је 600.000 КМ било из буџета општине, што значи да је више од 2,4 милиона КМ била инвестиција виших нивоа власти" истиче Томаш.

Најавио је бројне инфраструктурне пројекате који ће допринијети бољим условима живота.

Кружни ток

Томаш је још једном поновио да је укупна инвестиција коштала 418.000 КМ, од чега је инвеститор Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" уложило 308.000 КМ, док је општина Прњавор уложила 110.000 КМ у пројектну документацију, рјешење имовинско-правних односа и уређење кружног тока.

Отварању кружне раскрснице присуствовао је и министар за еконосмке односе и регионалну сарадњу Златан Клокић, представници предузећа "Путеви Српске", те одборници Скупштине општине Прњавор.