latinica  ћирилица
09/06/2018 |  12:33 ⇒ 12:43 | Аутор: СРНА

Беванда-Ланој: Реформе морају бити настављене

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда разговарао је данас у Сплиту са извршним директором Међународног монетарног фонда Антониом де Ланојем о актуелном програму ММФ-а који се проводи у БиХ, те ситуацији након другог прегледа Мисије ММФ-а.
Беванда-Ланој - Фото: СРНА
Беванда-ЛанојФото: СРНА

Саговорници су се сагласили да реформе морају бити настављене без обзира на предстојеће изборе и општу политичку ситуацију у БиХ, саопштено је из Министарства финансија и трезора БиХ.

Беванда, који је гувернер БиХ у ММФ-у, очекује да ће бити усвојене измјене и допуне Закона о осигурању депозита БиХ, првенствено због интерса БиХ, али и због испуњавање преузетих обавеза из програма ММФ-а.

Беванда учествује данас у Сплиту на годишњем састанку Конституенце Свјетске банке и ММФ-а, који се одржава у присуству министара финансија и гувернера банака 14 земаља, те руководства ових финансијских институција.

Уводне ријечи о економским питањима и циљевима за предстојећи период дали су замјеник предсједавајућег Групације Свјетске банке за Европу и Централну Азију Кирил Милер, те извршни директор ММФ-а Антони де Ланој.

Годишњи састанак Конституенце Свфјетске банке и ММФ-а биће прилика за билатералне састанке са министрима финансија Хрватске, Бугарске, Црне Горе, као и званичницима међународних финансијских институција.

Сасатанку Конституенце присуствује и гуверенер Центране банке БиХ Сенад Софтић.