latinica  ћирилица
10/06/2018 |  08:32 ⇒ 20:33 | Аутор: СРНА

Данас измјене у одвијању саобраћаја кроз кањон Тијесно

Кроз кањон Тијесно на дијелу магистралног пута Карановац-Црна Ријека данас ће бити измијењен режим вожње због Свјетског купа у кајаку и кануу на дивљим водама "Бањалука-Врбас 2018", саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Кањон Тијесно - Бања Лука (фото: www.bhbus.net) -
Кањон Тијесно - Бања Лука (фото: www.bhbus.net)

Саобраћај ће се на овој дионици одвијати наизмјенично, једном траком уз контролу саобраћаја. Измјене ће бити на снази до вечерас до 19.30 часова.

Због изградње кружне раскрснице Илићка, на дијелу магистралног пута гдје се спајају улице Бијељинска и Илићка један од сутра до 26. јула биће измијењен режим одвијања саобраћаја у градском подручју Брчког.

Моле се учесници у саобраћају да се придржавају упутства добијених вертикалном саобраћајном сигнализацијом и од радника на терену.

И даље се успорено вози на магистралним путевима у Брчком због изградње обилазнице око града, кроз град Бијељину и на магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке стијене.

Због припрема за извођење радова на магистралним путним правцима Модрича-Каруше на граници Републике Српске и ФБиХ и Дервента-Шешлије возила саобраћају једном траком.

Због изградње ауто-пута на магистралном путу Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини, а на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака на снази је измјена саобраћаја због изградње кружне раскрснице у Прњавору.

У току је изградња моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па возила саобраћају преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Због изградње кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву на регионалном путу Кула-Враце на граници Републике Српске и ФБиХ измијењен је режим саобраћаја на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника.

На регионалном путу Теслић-Подјезера у мјесту Жежеља на граници Републике Српске и ФБиХ због оштећења моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Забрана саобраћаја за возила масе веће од 3,5 тона на снази је и на путу Добој-манастир на Озрену због оштећења моста на ријеци Јадрини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо. Предвиђено да радови трају до 30. јуна.

У Бањалуци су на снази обуставе и измјене у одвијању саобраћаја у улицама гдје су у току радови на саобраћајној инфраструктури.

На подручју Федерације /ФБиХ/ на ауто-путу Лепеница-Тарчин због радова на потпорном зиду саобраћај се одвија претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

И даље је у току санација клизишта код тунела Игман на дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница због чега је саобраћај из возне преусмјерен у претицајну траку, а радови су актуелни и на локалитету Трешевине, због чега је успорен саобраћај.

Због санационих радова на пасарели петље Подлугови саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.

Због радова на црногорској страни до 15. јуна свакодневно од 9.00 до 13.00 часова обустављен је саобраћај на дионици регионалног пута Враћеновићи-Петровићи, па се у том термину не савјетује кориштење граничног прелаза Делеуша-Враћеновићи.