latinica  ћирилица
10/06/2018 |  18:58 ⇒ 19:09 | Аутор: СРНА

Једночасовне блокаде путева у Републици Српској и ФБиХ

Возачи који су данас протестовали због високе цијене горива блокирали су саобраћајнице на подручју Бијељине, Бањалуке, Брчког, Шамца, Добоја, Зворника, у градовима у Федерацији БиХ, док на подручју Херцеговине није било обуставе саобраћаја.
Блокада улице у Бањалуци - Фото: РТРС
Блокада улице у БањалуциФото: РТРС

На подручју Бијељине возачи су блокирали центар града и кружни ток код Тржног центра Фис, односно излазе према граничним прелазима Рача и Павловића моста према Србији, речено је Срни у бијељинској Полицијској управи.

Током протеста, који је трајао од 17.00 до 18.00 часова у Прибоју је био је блокиран регионални пут према Лопарама и магистрални пут Бијељина-Тузла.

На подручју општине Шамац у блокади је био магистрални пут који од кружног тока на улазу у град води према граничном прелазу Шамац према Хрватској, као и регионални пут Шамац-Брчко у Обудовцу.

Возила су дјелимочно блокирала саобраћај на раскрсници у Лончарима на магистралном путу Орашје-Тузла.

На подручју Бањалуке највећа блокада саобраћаја била је на Приједорској петљи гдје се зауставило око 200 возила.

Из Полицијске управе Бањалука су рекли Срни да је заустављања возила било и у насељу Карановац на путу према Кнежеву, као и на кружном току у насељу Лауш и на путу кроз мјесто Зелени вир.

- И даље прикупљамо податке са терена. Морамо рећи да су на неким мјестима зауставила само два возила, а да након тога остали нису могли да прођу, због чега су настали застоји - кажу у полицији.

У Полицијској управи Зворник Срни је речено да су данас од 17.25 до 17.55 часова камион и неколико путничких возила блокирали саобраћај на улазу у Власеницу из правца Милића.

На осталим мјестима у Подрињу која оперативно покрива Полицијска управа Зворник није било обуставе саобраћаја.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Источно Сарајево нису забиљежене блокаде саобраћајнице због високе цијене гориве, речено је Срни у овој полицијској управи.

Из добојске Полицијске управе Срни је речено да је данас од 17.00 до 18.00 часова сабраћај био обустављен у Модричи, док се на осталим путним правцима несметано одвијао.

У Полицијској управи Требиње Срни је речено да није било блокада саобраћајница на подручју Херцеговине.

У Брчком је неколико возила блокирало саобраћај у центру града, а полиција је обезбиједила алтернатнивне правце.

На подручју Федерације БиХ саобраћај је био блокиран у Сарајеву, Тузли, Зеници, Високом, на магистралном путу М17, као и на излазу из Сарајева и Мостарском раскршћу.

Саобраћај је заустављен на раскрсници код Мариндвора у Сарајеву, затим на раскрсници Брчанска малта у Тузли, у центру Зенице и у близини стадиона Билино Поље.