latinica  ћирилица
11/06/2018 |  08:12 | Аутор: РТРС

Братунац: Планирано улагање 60 милиона КМ за четири године

Начелник Братунца Недељко Млађеновић рекао је да је са руководством Републике Српске и другим инвеститорима и донаторима договорено улагање 60 милиона КМ за реализацију капиталних пројеката на подручју ове општине у наредне четири године.
Недељко Млађеновић - Фото: СРНА
Недељко МлађеновићФото: СРНА

Млађеновић је међу тим пројектима истакао изградњу приступних путева и савременог граничног прелаза са заједничким царинским терминалом за Србију и БиХ, за путнички и теретни саобраћај, код новоизграђеног моста "Братољуб" на Дрини између Братунца и Љубовије.

"Планирана је изградња објекта за општинску администрацију, те стамбене зграде за трајно збрињавање преосталих избјеглих и расељених лица и породица, као и ратних војних инвалида и породица погинулих бораца које још нису ријешиле стамбено питање", прецизирао је Млађеновић.

Он је додао да је предвиђена изградња путне заобилазнице око Братунца и њено повезивање са "Братољубом".

Млађеновић каже да је Влада Републике Српске од 2006. године у Братунац уложила 90 милиона КМ.

"Уређено је и асфалтирано 36 километара регионалних путева, у цијелости реконструисан и проширен градски водовод, те изграђено неколико мјесних водовода. Изграђен је и опремљен нови Дом здравља, Дом културе, неколико зграда за стамбено збрињавање породица погинулих и избјеглих", каже Млађеновић.

Он је навео да је изграђен систем и мрежа за наводњавање свих плантажа воћа и сјетвених површина, мост преко Дрине, уређени дијелови корита неколико рјечица, као и реализовани многи мањи пројекти.