latinica  ћирилица
11/06/2018 |  14:25 ⇒ 14:41 | Аутор: РТРС

Част отаџбине: Опет енглеска "демократија"

Притисци Велике Британије на српски народ у последњих неколико деценија, као и свеобухватне шпијунске активности озлоглашеног МИ 6, па преко бомбардовања Републике Српске и СР Југославије од стране НАТО-а и приједлога фамозне декларације о геноциду у Сребреници, може се прихватити као утврђени метод рада против оних који се не уклапају у њихове интересе прерасподеле територија и ресурса.
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

Најновија намјера Велике Британије да пошаље контигент од 40 војника у БиХ, да спријече утицај Руске Федерације на октобарске изборе је флагрантна пријетња суверенитету Републике Срспке. 

Без обзира да ли их је позвао неко из Федерације БиХ или, како неки кажу, да је то посљедица лобирања кандидата СзП за члана Предсједништва БиХ, Младена Иванића, они овим показују како је Републици Српској стање напетости потребно ријешити међународним интервенционизмом. Ако затреба они ће то урадити са већим снагама и радикалнијим циљем. Приближавањем избора повећаваће се притисци на Републику Српску и на предсједника Додика од стране страних амбасадора и високог представника Валентина Инцка чији је мандат давно истекао. Наш народ мора знати да је крајњи циљ западних сила да рушењем предсједника Додика и Владе Српске, довођењем плаћеника и домаћих сатрапа на власт, загосподаре нашим просторима како би државна заједница БиХ постала чланица НАТО пакта.

Они потпуно игноришу жељу спрског народа о војној неутралности и све чешће "гурају" БиХ у НАТО пакт, истичући да ентитети, по неким њиховим законима, немају право да одлучују о војној неутралности. Наша насушна потреба је да константно подсјећамо да они неће одустати од политизације неких појава, фабриковања разних афера и протеста са циљем стварања нереда на улицама и на тај начин прије избора сруше републичку власт и предсједника Додика, а самим тим и Републику Српску. Летимичана анализа извјештаја Анкетног одбора НСРС намеће закључак без икаквих илузија, да њихова намјера ни у једном сегменту није била да се буде објективан. Да су представници СзП имали часне намјере они би одмах послије формирања Анкетног одбора престали са протестима у Бањалуци и не би организовали протесте у другим мјестима Републике Српске. Њихов циљ је, срушити МУП Републике Српске, јер је он брана њиховим деструктивним активностима. Позивамо МУП и тужилаштво да процесуирају виновнике напада на безбједност Републике Српске.

Све еврпоске земље су заштитиле своје границе од најезде миграната. По том питању државна заједница БиХ, није преузела било какве мјере, па пошто мигранти не могу ући у Хрватску и Србију, наша територија има све шансе да постане један велики сабирни центар миграната. Чак нико нема тачне податке колико је миграната ушло. Министар безбједности БиХ и његов замјеник дају опречне податке о броју миграната и без Владе Републике Српске, одређују локације у Српској гдје треба и колико смјестити миграната.

Министар је саопштио безбједносну процјену о угрожености БиХ, Републике Српске од патриотских удружења и организација и опасних појединаца из Република Српске и Србије, а то није урадио са хиљадама миграната међу којима сигурно има на стотине сумњивих особа. По овом питању потребна је сарадања свих релевантних фактора и договорно заштити интерес сва три народа у БиХ и Републици Српској, наравно услов свих услова је саборност српског народа.