latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:00 ⇒ 12:27 | Аутор: СРНА

Брчко: Дугогодишњи члан СДС-а напустио странку

Дугогодишњи члан Српске демократске странке и бивши носилац бројних функција Симо Којић саопштио је данас да је напустио СДС због "дискредитације и омаловажавања оних који у посљедњих четрнаест година руководе странком".
Симо Којић (Фото: brcanskiforum.com) -
Симо Којић (Фото: brcanskiforum.com)

Којић је у саопштењу истакао да је посљедњих 14 година уласком појединих људи у СДС "који су намирисали плијен и шансу за лако остваривање својих личних интереса, странка временом почела да губи свој идентитет, углед, рејтинг и кредибилитет".

"Сви моји покушаји, као и покушаји још неких чланова странке да укажемо на лоше потезе и лош начин рада, тумачени су као опозиционо дјеловање и дјеловање против странке", навео је Којић.

Којић је истакао да од појединих чланова дуго трпи дискредитацију и омаловажавање, те да због лошег рада странке и тренутног састава руководства нема намјеру више учествовати у активностима странке и тиме давати појединим политичарима легитимитет, због чега напушта СДС.

Којић је био члан СДС-а од 1990. године, а током своје политичке каријере био је одборник у првој вишестраначкој Скупштини Брчког 1990. године, предсједник ОО СДС Брчко од 1995. године до 1997. године, био је и посланик у Народној Скупштини Републике Српске, те делегат у Вијећу народа Републике Српске.

Из СДС-а недавно је искључен Миодраг Буквић, те посланик у Скупштини Брчко дистрикта и бивши предсједник ОО СДС-а Урош Војновић.