latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:20 ⇒ 12:21 | Аутор: СРНА

Вучић: Нећу доносити никакве мјере под притиском улице

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће држава видјети шта може да учини по питању цијене дизела, прије свега због пољопривредника и превозника, али да никакве мјере неће доносити под притиском улице.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

Он је рекао да уличне протесте због цијене горива организују припадници бивше власти, чији је предсједник Борис Тадић у само једном дану повећао акцизе за 54 одсто.

"`Вучићу, готов си`- може на изборима, а противзаконитим притисцима неће моћи ништа", рекао је Вучић новинарима у Новој Пазови.

Он је истакао да је његов посао да осигура безбједност свих грађана Србије, "а не да на будућност Србије утичу битанге и лопови, власници најскупљих аутомобила који протесте организују на лажи да Србија има најскупље гориво".

Вучић сматра да је погријешио што је рекао надлежним органима да пусте да се протестује, а догодио се најбруталнији напад на једног грађанина /јуче на зрењанинском путу/ којем су, уз пребијање, одузели и торбицу са новцем.

Он је рекао да је бензин скупљи у 26 земаља у Европи у односу на Србију, укључујући Албанију, гдје су ниже плате и пензије, те у Аустрији, Белгији, Хрватској, Кипру, Француској, Словенији, Словачкој, Ирској, Црној Гори, Малти...

"Шта ће држава урадити по питању цене горива говорићу тек када протести буду завршени", рекао је Вучић.