latinica  ћирилица
12/06/2018 |  18:33 ⇒ 18:40 | Аутор: СРНА

Перишић: Институт ће размотрити захтјеве из Српске о ЦЕН-у

Члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Никола Перишић рекао је да ће на органима Института још једном бити размотрени захтјеви из Републике Српске прије објављивања централне евиденције несталих у БиХ.
Институт за нестале особе - Фото: РТРС
Институт за нестале особеФото: РТРС

Перишић, који је данас у Бањалуци присуствовао састанку Тима за координацију активности истраживања ратних злочина и тражење несталих лица Републике Српске рекао је Срни да ће Институт "видјети колико су реални захтјеви породица погинулих и несталих из Српске, а који се односе на то да централна евиденција несталих садржи околности страдања и статус несталог лица".

"Сачекаћемо и видјети шта је могуће урадити по том питању, јер се све одлуке у Институту за нестала лица БиХ доносе консензусом", закључио је Перишић.

Тим за координацију активности истраживања ратних злочина и тражење несталих лица Републике Српске на данашњем састанку у Бањалуци једногласно је усвојио закључак да се не може ући у објаву централне евиденције несталих у БиХ јер не постоји довољан број података, како је то дефинисано законом и подзаконским актима.