latinica  ћирилица
12/06/2018 |  19:56 | Аутор: Независне

Надал: Мислио сам да ћу сада бити у пензији

Шпанац Рафаел Надал признао је да није мислио да ће и у 33. години играти тенис. А, не само да игра, већ влада свјетским тенисом, осваја титуле и први је играч свијета.
Једанаеста титула у рукама Надала (фото: twitter.com/rolandgarros) -
Једанаеста титула у рукама Надала (фото: twitter.com/rolandgarros)

Посљедњи трофеј је освојио у недјељу у Паризу, гдје је 11. пут постао шампион Ролан Гароса. Сада је на бројки од 17 гренд слем титула, те 79 укупно, по чему је четврти у опен ери.

"Мислио сам да ћу у овим годинама бити у пензији и имати породицу", рекао је Надал за шпанску "Марку", а пренио Спорт клуб.

Надалу не недостаје мотива, жели трофеје, али признаје да није опетерећен бројкама. Када је ријеч о гренд слемовима, недостају му три титуле да се изједначи с великим ривалом Роџером Федерером.

"То је изненађујуће, до 2017. сам био двије године без гренд слем трофеја, а Роџер мислим од 2012. Наравно да је изненађење јер када сте толико без трофеја запитате се да ли ћете га поново освојити. Волио бих да имам 20 гренд слем титула као он, и више од тога. Али, сада то није у мојој глави, а и 17 је сјајан број. Желим да уживам у тренутку. Не могу да размишљам о наредној побједи, то би ме излудјело. Не можете себе да доводите до лудила ако неко има више трофеја", рекао је Надал.