latinica  ћирилица
12/06/2018 |  20:41 | Аутор: РТРС

Амбасадорка Њемачке посјетила Зворник

Амбасадорка Савезне Републике Њемачке у БиХ Кристијане Хоман разговарала је данас у Зворнику са градоначелником Зораном Стевановићем, прије свега о развоју локалне заједнице, њеном специфичном положају и стању у Зворнику, како је речено новинарима послије састанка који је трајао сат и по.
Амбасадорка СР Нјемачке у Зворнику - Фото: РТРС
Амбасадорка СР Нјемачке у ЗворникуФото: РТРС

- Разговарали смо о образовању, о могућностима инвестиција, стварању нових радних мјеста. Свака локална заједница је кичма сваке привреде, сваке земље и захваљујући оваквим градоначелницима као што је градоначелник Стевановић може се развити локална заједница. Надам се да је ово први од наших многих будућих разговора које ћемо у будућности водити. Мени инвеститори постављају питања о евентуалним улагањима и зато сам хтјела да се увјерим о стању на терену, рекла је амбасадорка Њемачке.

Градоначаленик Зворника Зоран Стевановић је рекао да је било ријечи и о мигрантима, истичући да је то тема коју та средина све више осјећа.

- Разговарали смо о потенцијалним инвестицијама из Њемачке и ја сам рекао, помало и у шали, да је Зворник стабилна политичка средина, јер већ дуже времена владају исти људи, тако да су добро дошли сви њемачки инвеститори. Ово је средина која има посебан однос према људима који долазе да запошљавају и респект. Свако од њих који дође да инвестира у наш град добија свог референта у локалној управи, обезбјеђујемо пролаз и на више нивое власти, и ја лично с њима идем да рјешавам проблеме ако они наступе. Доказ за то је рекордна "папиролошка операција", рекордна градња Зеохема, почетак производње, пуштање у рад. Сам тај податак нас је винуо на четврто мјесто Фајненшел тајмса као пожељне микро локације за бизнис. Очекујем да ће њена екселенција често свраћати у наш град и да ће њени сународници као припадници једне од најмоћнијих земаља свијета свратити овдје да развијају свој посао, рекао је Стевановић.

Д. Глишић/РТРС