latinica  ћирилица
13/06/2018 |  13:09 ⇒ 17:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Највећи скандал у историји Мундијала- Лопетегију отказ!

Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Хулен Лопетеги смијењен је уочи Свјетског првенства у Русији, јер је договорио да преузме Реал Мадрид у току обавеза са националним тимом.

Нови селектор репрезентације биће Фернандо Јеро или Алберт Селадес, наговијестио је предсједник Фудбалског савеза Луис Рубалес ријечима да ће насљедника смијењеног Лопетегија пронаћи из својих редова.

Именовање селектора Шпаније Хулена Лопетегија за тренера Реал Мадрида изазвало је праву пометњу у табору "црвене фурије".

На данашњој ванредној прес конференцији у Краснодару, бази Шпанаца у Русији, одлучено је да Лопетеги добије отказ и то само два дана прије дуела са Португалом.

Луис Рубалес је такав потез повукао љут због чињенице да је Лопетеги у овом тренутку пристао на долазак у Реал, иако су играчи Андрес Инијеста и Серхио Рамос покушали да га одговоре.

Рубалес је потврдио да је Лопетегију уручио отказ због "неприхватљивог понашања" и договора са Реалом, само два дана уочи почетка Мундијала.

- Принуђени смо били да раскинемо са Лопетегијем. Он је одличан стручњак, али не можемо да прихватимо такво понашање. Не осјећам се изданим, али је овако морало да буде на крају - рекао је Рубалес, који је пет минута прије озваничења сазнао да је Лопетеги нови тренер Реала.

Још интересантније у цијелој причи је да је Лопетеги прије само 21 дан потписао нови уговор до 2020. године.

Лопетегија би на кормилу "црвене фурије" могли да замијене Алберт Селадес или Фернандо Јеро.