latinica  ћирилица
13/06/2018 |  13:54 | Аутор: СРНА

Предраговић: Анализом рада подручних јединица до реорганизације пословања

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић рекла је да је циљ данашњег састанка са представницима локалних заједница у Српској да се анализом рада подручних јединица РУГИП-а дође до података на основу којих ће бити обављена реорганизација пословања.
Босиљка Предраговић - Фото: РТРС
Босиљка ПредраговићФото: РТРС

"Желимо бољу сарадњу са јединицама локалне самоуправе јер смо заједно са њима сервис грађана", рекла је Предраговићева новинарима у Бањалуци поводом састанка са представницима општина, правобранилаштва, те шефовима подручних јединица РУГИП-а Градишка, Србац, Лакташи, Прњавор, Котор Варош и Челинац.

Она је навела да је тема данашњег састанка и поступак експропријације јер су Лакташи и Прњавор, осим редовних послова које обављају подручне јединице РУГИП-а, сада оптерећени и тим поступцима с обзиром на то да дионица ауто-пута "9. јануар" иде кроз ове двије општине и сијече дионицу према ауто-путу Коридор "Пет це".

Она је подсјетила да је Управа упутилао Влади Српске текст закона о експропријацији, који је и прихваћен, да би поступци били убрзани, како не би дошли у ситуацију да се не испуне уговором задати рокови.

Шеф Подручне јединице РУГИП-а Прњавор Новка Бијелонић Петровић сматра да су овакви састанци веома корисни јер је службеницима РУГИП-а важно да чују мишљење представника локалних заједница.

Она каже да је ова подручна јединица привела крају посао у вези са експропријацијом.

Замјеник начелника општине Лакташи Мирослав Коџоман сматра да ће овакви састанци допринијети рјешавању проблема и подизању нивоа услуга грађанима.