latinica  ћирилица
14/06/2018 |  14:37 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

Влада улаже готово милион КМ у пројекте у Козарску Дубици

Одлуком Владе Српске, Козарској Дубици биће додијељено око милион марака за завршетак инфраструктурних пројеката. Приликом посјете овој општини, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, похвалио је однос ове локалне заједнице према републичким институцијама, и нагласио значај изградње Меморијалног центра у Доњој Градини.

Чубриловић је, након састанка са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем, рекао да ће се заједничким напорима настојати завршити изградња меморијалног центра Доња Градина.

- То је један од најважнијих пројеката не само за ову регију, већ за српски народ. Очекујемо да се у тај пројекат активно укључи и Влада Србије - рекао је Чубриловић новинарима.

Он каже да се нада да ће сви планирани пројекти у Козарској Дубици бити брзо реализовани јер људи који воде ту локалну заједницу знају шта хоће и имају подршку свих.

- Желим да реализација буде успјешна - истакао је Чубриловић.

Чубриловић, који је и замјеник предсједника Демократског народног савеза, рекао је да је данас у Козарској Дубици разговарано и о припремама за предстојеће опште изборе, будући да је његова странка партнер СНСД-а и на нивоу ове општине и на нивоу Републике Српске.

- Мислим да ће та сарадња остати на задовољавајућем нивоу - каже Чубриловић, који је током боравка у Козарској Дубици Чубриловић о актуеленим питањима разговарао и са руководством и члановима Општинског одбора ДНС-а.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић оцијенио је да се данашњом посјетом предсједника Народне скупштине Републике Српске показује изузетно добра сарадња људи из републичке власти и локалних структура.

- Разговарали смо о многим темама, о пројектима који се реализују на подручју општине Козарска Дубица, о проблемима локалне заједнице који се могу ријешити на републичком нивоу. Било је ријечи и о изградњи меморијалног центра Доња Градина јер постоји општи консензус да се тај пројекат подржи са републичког и општинског нивоа, као и других структура - рекао је Рељић.

Он каже да је разговарано и о политичким питањима и оцјењује да на нивоу локалне заједнице постоји добра и коректна сарадња коалиционих партнера.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац оцијенио је да је веома значајна Чубриловићева посјета Доњој Градини и подсјетио да је на посљедњем засједању усвојено идејно рјешење меморијалног центра.

- Преостаје нам израда грађевинског пројекта и расписивање тендера за извођача радова. Изградња меморијалног центра Доња Градина требало би да почне или крајем ове или до марта сљедеће године - прецизирао је Бањац.

Истакнуто је да је на реду израда грађевинског пројекта Меморијалног центра, након чега ће бити расписан тендер за извођача радова.