latinica  ћирилица
15/06/2018 |  13:27 ⇒ 18:08 | Аутор: СРНА

Народна скупштина покровитељ Књижевних сусрета "Шушњар 2018"

Народна скупштина Републике Српске биће покровитељ Књижевних сусрета на Шушњару, који се организују у знак сјећања на страдање Срба и Јевреја 1942.године, истакао је предсједник парламента Недељко Чубриловић, приликом посјете општини Оштра Лука.

Народна скупштина Републике Српске биће покровитељ Књижевних сусрета на Шушњару, који се организују у знак сјећања на страдање Срба и Јевреја 1942.године, истакао је предсједник парламента Недељко Чубриловић, приликом посјете општини Оштра Лука. У разговору са представницима локалне власти, закључено је да се упркос тешкој финансијској ситуацији, у овој општини ради на побољшавању услова живота становништва.

Недостатак радних мјеста један је од главних проблема са којима је суочена општина Оштра Лука. Бављење пољопривредом за већину становништва главни је извор прихода.

"Сами смо очевидци о у околним земљама да је невријеме посљедњих дана учинило своје, па су људи доведени до те ситуације да не могу живјети ни од пољоприцреде, једноставно преживљавају", рекао је Милорад Матикоса.

Дотрајала инфраструктура додатно отежава живот у Оштрој Луци.

"И школе, и то је мало проблем, и путеви, да се задрже млади и да се запосле, нормално", изјавио је Зоран Убоја.

Руководство ове изузетно неразвијене локалне заједнице свакодневно се бори да становницима олакша живот.

"У овој години имамо читав низ пројеката који ће бити везани за локалну инфраструктуру, за изградњу скупштинске сале, и за помоћ мјесним заједницама", навео је начелник општине Оштра Лука Драган Станар.

"Ту има преко 180 километара локалних путева. Већина њих су у стању макадама. То бисмо све кроз пројекте садашње и будуће требали да осавременимо", закључио је Чубриловић.

Парламент Српске биће покровитељ међународних књижевних сусрета на Шушњару, који се одржавају у знак сјећања на 5 и по хиљада Срба и 20 Јевреја које су усташе убиле на Илиндан 1942. године.