latinica  ћирилица
15/06/2018 |  13:42 | Аутор: СРНА

Претрес у КПЗ Зеница, ухапшена три лица

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ, у оквиру предмета кодног назива "Колектив", ухапсили су три лица и претресли службене просторије Казнено-поправног завода у Зеници.
КПЗ Зеница - Фото: РТРС
КПЗ ЗеницаФото: РТРС

За ухапшена лица постоје основи сумње да су у протеклом периоду предузимала незаконите активности у поступку набавке, преузимања и складиштења робе за потребе Казнено-поправног завода у Зеници, при чему су лажно приказивала стање и потрошњу робе, вршила исправке у службеним евиденцијама и покушала да сакрију и униште службене исправе и документацију, а све са циљем стицања противправне имовинске користи.

Претрес је извршен на основу наредбе Општинског суда у Зеници и с циљем прикупљања доказа о извршењу кривичних дјела злоупотреба положаја или овлаштења и спречавање доказивања за која су осумњичена три лица, саопштено је Сипе.

По окончању предмета, привремено је одузета документација - робне картице, улази и излази робе, рачуни, отпремнице, требовање материјала, која може послужити као доказ о извршењу горе наведених кривичних дијела.