latinica  ћирилица
15/06/2018 |  14:41 | Аутор: СРНА

Захарова: Русија ће увијек бити уз Србију

Русија ће увијек бити уз Србију и све што ради Москва у вези са рјешавањем питања Косова и Метохије, првенствено одражава интересе и захтјеве Србије као државе и као народа, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Евгений Биятов) -
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Евгений Биятов)

Захарова је навела да овдје није ријеч о руским интересима, већ о томе да Русија подржава Србију, на њену молбу, када је ријеч о проналаску рјешења за то компликовано и драматично питање.

- Та питања треба да рјешава сама Србија, и то је наш непромјењив став, а Русија ће увијек бити поред ње - рекла је она.

Она је прокоментарисала и недавне наводе руског амбасадора у Србији Александра Чепурина о могућем дубољем укључивању Русије у рјешавање косовског питања, оцијенивши да није ријеч о и иницијативи Русије, већ одговору дипломате на одређено питање новинара, пренио је Спутњик.

Захарова је рекла да се, нажалост, дешава да се из интервјуа извлаче одређене снажне поруке и да се акцентују поједине ствари, иако је у овом случају ријеч искључиво о Чепуриновом одговору на одређено питање новинара.

- Питање је, чини ми се, било - Може ли се Русија дубље укључити у тај процес у случају да јој се Србија обрати? То није била иницијатива Русије - каже Захарова.