latinica  ћирилица
15/06/2018 |  14:45 | Аутор: СРНА

Одржана прва сједница Комисије за истрагу НАТО бомбардовања

Комисија Скупштине Србије за истрагу посљедица НАТО бомбардовања 1999. године по здравље становништва и животне средине данас је одржала конститутивну сједницу на којој је утврђена методологија рада, изјавио је предсједник те комисије Дарко Лакетић.
Посљедице НАТО бомбардовања - Фото: РТРС
Посљедице НАТО бомбардовањаФото: РТРС

Лакетић је новинарима у Скупштини Србије рекао да је договорено да ће се прикупљати документација од установа и институција, појединаца, Владе Србије и министарстава, а утврђена је и методологија која се односи на свједочење лица пред Комисијом.

- Биће позивана одређена лица из земље и иностранства на свједочења у вези са темом којом се бавимо. Усвојили смо и тачку која говори да у састав Комисије можемо имати стручна тијела - рекао је он.

Лакетић је напоменуо да је став чланова Комисије био да данашња сједница буде затворена за јавност и да ће у наредном периоду дискутовати о томе која ће бити отворена, пренијели су београдски медији.

- Тамо сви заједно желимо да дођемо до истине и да нађемо узрок повећаног обољевања наше популације када је ријеч о појединим болестима. Већ сљедеће недјеље ћемо највјероватније имати нову сједницу. Видјећемо у ком формату, да ли ће то бити свједочење или формирање стручног тијела - рекао је Лакетић.

Он је најавио да ће у наредних мјесец дана имати много значајних састанака.

Комисија за истрагу посљедица НАТО бомбардовања 1999. године недавно је формирана у Скупштини Србије, а чланови су посланици из редова и власти и опозиције.