latinica  ћирилица
15/06/2018 |  15:26 ⇒ 15:49 | Аутор: СРНА

Вучић: Новинар Стефан Цветковић пронађен жив и здрав

Предсједник Александар Вучић је, у ванредном обраћању медијима, истакао да је новинар из Беле Цркве Стефан Цветковић пронађен жив и здрав у рејону Беле Цркве.
Александар Вучић, (РТС) -
Александар Вучић, (РТС)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је новинар Стефан Цветковић пронаћен жив и здрав и да се тренутно наслази у полицији на испитивањима.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је послије 30 сати Цветковић пронађен на ширем подручју Беле Цркве, гдје иначе живи.

"После 30 сати тешког и напорног рада дошли смо до озбиљних резултата, најозбиљније могућих и желим да обавестим јавност да је Цветковић у нашим рукама, пронађен жив и здрав, да му длака са главе не фали", истакао је Вучић.

Он је нагласио и да српске безбједносне снаге могу да се похвале одлично обављеним послом.

"Хвала свима на огромном труду у раду", навео је Вучић у заједничком обраћању новинарима са министром унутрашњих послова Србије Небојшом Стефановићем и директом БИА Братиславом Гашићем.

Према његовим речима, Србија држава чији безбједносни органи знају свој посао и то је оно што многима смета.

"Србија је демократска земља, снажних демократских институција и безбедносних снага", поручио је Вучић.

Он је рекао да је по пријави нестанка новинара формирана радна група која је непрестално радила на тражењу новинара.

Према његовим речима, тада су и он и Стефановић и Гашић били изложени најжешћим могуђим нападима и оптужбама да су злочинци. "Нису се либили да најтеже могуће ствари изговоре", рекао је Вучић.

Према његовим речима, ово није крај и наставиће се са притисцима на земљу и споља и изнутра.

"Шта се све догодило /са новинаром/ имаћете довољно времена да чујете наредних неколико дана, ја ћу вам у неколико реченица рећи да смо ми одмах посумњали у ону верзију која се појавила у појединим медијима, ту је било и много лажи и лажних вести", рекао је Вучић.

Он је указао да је "остављен сат који је пластични, много јефтинији од сата који је иначе господин Цветковић носио три дана пре тога".

"Наши државни и безбедносни органи и стручњаци су одмах рекли да је много тога намештено, никаве борбе, никаквих трагова кочења, ничега није било", нагласио је он.

Вучић је рекао да грађани Србије могу мирно да спавају, а да ће полиција наставити рад на случају.

Он је указао и да је прије пријављеног нестанка новинара, као и током почетка потраге било доста лажних вијести, оцијенивши да су све оне биле уперене против националних интереса државе.

Вучић је навео примјер о наводно затрованој води у Београду, у дану када је у Крушевцу отворена фабрика њемачког инвеститора.