latinica  ћирилица
15/06/2018 |  15:38 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

У Билећи све спремно за двије традиционалне манифестације

У Билећи је све спремно за двије традиционалне манифестације, окупљање бивших питомаца Школе резревних официра ЈНА из свих бивших република, и туристичко-привредне манифестације "Дани билећких производа и стваралаштва". Покровитељ је Општина Билећа.

Деведесет привредника најавило је учешће на петој привредно-туристичкој манифестацији. Њих десетак опробаће се и у спремању традиционалних јела, а циљ је да посјетиоци препознају вриједности овог дијела Српске.

"Треба да донесе Билећи, да постане препознатљива не само у Херцеговини, него и ширем, већ нас на другим сајмовима питају када ће бити одржана, и када је окупљање ШРОП-а", истакао је директор Туристичке организације Билећа Никола Бајовић.

Долазак у Билећу најавило је више хиљада бивших питомаца школе резервних официра пјешадије ЈНА. У бившим републикама основали су своја удружења. Билећани разумију разлоге окупљања.

Организаторима је најављен долазак и чланова породица бивших питомаца.

"То је један од наших циљева, да дођу људи са својим породицама и потомцима, не само они који су служили овдје војску, да потомци наставе традицију", додао је Бајовић.

Овогодишње манифестације пратиће и међународни фестивал дјечијег фолклора и концерти.