latinica  ћирилица
15/06/2018 |  15:45 | Аутор: СРНА

Главна улица у центру Бањалуке викендом постаје пјешачка зона

Главна улица у центру Бањалуке од хотела "Босна" до хотела "Палас" од сутра ће сваког викенда до краја љета бити претворена у пјешачку зону, речено је Срни у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.
Бањалука -
Бањалука

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић објаснио је да ће Улица краља Петра Првог Карађорђевића од суботе од 18.00 часова па до понедјељка до 5.00 ујутро бити затворена за моторна возила на дијелу од хотела "Босна" до хотела "Палас", односно биће претворена у пјешачку зону у којој ће моћи слободно да се крећу пјешаци и играју малишани.

Сандић је навео да за вријеме обуставе саобраћаја викендом планирају да организују разне садржаје за шетаче.

Предвиђено је да сутра буде организована ролеријада, односно школа ролања за дјецу од четири до 14 година, а обуку ће водити Школа спорта "Каспер" са лиценцираним инструктуром.

Из Одјељења за саобраћај и путеве најављују да ће током наредних викенда у пјешачкој зони бити организован низ активности и додају да се са овом активношћу, системом за изнајмљивање бицикала, пуњачима за електрична возила, изградњом теретана у природи и стазе за трчање у Парку "Младен Стојановић", Бањалука јасно опредјељује за промоцију здравог начина живота и развој немоторизованог саобраћаја.

Зона за пјешаке током викенда заживјела је прошле године, а посебно су јој се обрадовали рекреативци, родитељи са дјецом, али и остали грађани.