latinica  ћирилица
15/06/2018 |  22:19 ⇒ 22:21 | Аутор: РТС

Спектакл у Сочију, хет-трик Роналда за спас Португала

Кристијано Роналдо још једом је показао све своје квалитете, практично сам донио бод својој репрезентацији против фаворизоване Шпаније. Три поготка прве звезде Реала засјениле су одличну игру "фурије", која је показала да је "селекторска криза" иза њих.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Вјероватно то нису заслужили, али су Португалци шампионат свијета почели ремијем против Шпаније - 3:3. Кристијано Роналдо је практично сам одиграо утакмицу против "фурије" и није изгубио.

Шпанија је показала да је криза око отказа селектора Лопетегија, ако је и постојала, далеко иза њих и да ће на овом шампионату поново конкурисати за сам свјетски врх.

Игра "црвене фурије" била је право уживање за љубитеље фудбала, али не побјеђује увек бољи. Нису била довољна ни два гола Дијега Косте, ни мајсторија Нача - Кристијано Роналдо је однио превагу.

Управо је нападач Реала донио предност Португалији у четвртом минуту. Начо је оборио саиграча из "краљевског клуба", а Роналдо сам завршио посао и обрадовао португалске навијаче.

Узвратио је Дијего Коста у 24. минуту, а голу је претходио дуел натурализованих Бразилаца, Косте и Пепеа, али је пиштаљка судије Рокија остала нема.

Када се очекивало полувријеме, Роналдо је снажно шутирао лијевом ногом, а један од најбољих голмана свијета Давид де Хеа одреаговао почетнички и Португалци су на одмор отишли са вођством од 2:1.

Дијего Коста постиже други погодак у 55. минуту и наговјештава велику борбу до краја меча, али када је Начо "бомбом" савладао Руија Патрисија само три минута ксније, дјеловало је као да је "фурија" на правом путу до тријумфа.

Ипак, Роналдо није рекао своју посљедњу реч. Неопрезан старт Пикеа на 20 метара од гола Де Хее прави је поклон за Португалца, који савршеним ударцем поставља коначан резултат.

Шпанија и Португал су на другој и трећој позицији у Групи Б, са по два освојена бода, иза Ирана са три, а испред Марока који је без бодова.

У другом колу Групе Б, Шпанија игра против Ирана, док се Португал састаје са Мароком.