latinica  ћирилица
16/06/2018 |  09:35 | Аутор: СРНА

Новинар тврдио да је отет, случај подсјећа на украјински сценарио

Новинар Стефан Цветковић, који је након наводног нестанка пронађен жив и здрав, тврдио је у полицији Србије да су га отеле непознате особе, чија лица није видио, а која су, наводно, хтјела да га пребаце у Румунију, пишу Вечерње новости.
Стефан Цветковић (Фото: Медија центар Београд) -
Стефан Цветковић (Фото: Медија центар Београд)

Међутим, наводи лист, анализа трагова на његовом часовнику, пронађеном поред напуштеног возила, није показала ДНК друге особе, а ни у колима, па према досадашњим резултатима анализа, нема сумњивих трагова.

Лист наводи и да је интересантно да је Цветковић пронађен на улици када је излазио из једне куће, недалеко од свог дома.

Према оперативним сазнањима, Цветковић је прије десетак дана био у Приштини у друштву, како се наводи, познатог бизнисмена из источне Србије, који је са њим, непосредно прије мистериозног нестанка, највише комуницирао, што директно, што кроз поруке.

Одређене разговоре имао је и са власником телефонског броја који је лоциран у Приштини, а забиљежени су и разговори са непознатим особама из Македоније.

Од тренутка када је пријављен његов нестанак, сви Цветковићеви телефони су били погашени, а има их неколико.

Током оперативног рада, пресретнуто је неколико разговара особа са којима је одржавао контакт, чија је суштина била да је он жив и здрав, односно да му се ништа није догодило.

"Он има причу да му је прећено због сазнања које је изнио о убиству Оливера Ивановића, па да су га чак и отели људи који су уплетени у тај злочин", пише лист, те додаје да полиција, у сарадњи са Безбједносно-информативном агенцијом, покушава да реконструише цијели случај, а провјеравају се и његови контакти.

Политика пише да први траг на основу којег су истражиоци посумњали да је новинар Стефан Цветковић жив јесте позив који је он у сриједу, 13. јуна, око 22.10 часова упутио човјеку за кога се испоставило да се бави превозом људи у Румунију.

Слиједећи тај траг, наводи лист, полиција и БИА врло брзо су посумњали и да је нестанак новинара инсцениран.

Политика наводи да овај случај подсјећа на украјински сценарио и инсценирано "убиство" руског новинара Аркадија Бапченка, за кога се тврдило да је убијен у Кијеву, а дан касније се појавио на конференцији за новинаре у Украјини.