latinica  ћирилица
16/06/2018 |  10:08 ⇒ 21:12 | Аутор: РТРС

Требиње- Љетна школа спорта окупиће 1.500 спортиста

У Требињу ће данас бити отворена Љетна школа спорта Републике Српске, која ће до 26. августа окупити око 1.500 спортиста из Српске и Србије, за шта ће Министарство породице, омладине и спорта Српске издвојити 200.000 КМ.
"Љетна школа спорта" у Требињу - Фото: СРНА
"Љетна школа спорта" у ТребињуФото: СРНА

Манифестација чији је циљ промоција спорта, здравог живота и физичког развоја омладине спроводи се већ 17. годину за редом.
 
Промотер овогодишње школе спорта је српски кошаркаш Милан Гуровић. У Требињу ће боравити 1.100 спортиста из 20 спортских савеза Српске, и то кошаркаши, пливачи, џудисти, скијаши, рукометаши, боксери, теквандоисти, каратисти, гимнастичари, стонотенисери, те особе са инвалидитетом - стријелци, шахисти и кошаркаши у колицима.

Ресорно министарство ће финансирати боравак 800 перспективних спортиста, од којих 750 из Српске и 50 из Србије.

На приједлог појединих спортских савеза, одлучено је да неки спортови буду измјештени из Требиња, те ће се у Добоју реализовати школа спорта за тенис, на Јахорини за бициклизам, у Палама за одбојку. Школа за планинарство биће одржана на Романији, за куглање у Србији, те у Бањалуци школа за кајак кану, као и школа спорта за ментално недовољно развијена лица у сједећој одбојци и ватерполу.

Тако ће изван Требиња своје активности реализовати око 400 спортиста.