latinica  ћирилица
16/06/2018 |  12:42 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Теслић- Награђен поштени проналазач 2.000 КМ

Гест Радислава Симића, радника парк службе у ЗТЦ Бања Врућица код Теслића, одушевио је многе. Наиме, радник је у јутарњим часовима у радећи на чишћењу, пронашао већу суму новца и, без размишљања, одмах потражио власника изгубљеног новца.

На улазу код пицерије у хотелу Србија, Радислав Симић примјетио је хрпу папира. Када се приближио, како каже, испоставило се да је ријеч о већој количини новца. Ни у једном тренутку није се двоумио. Одмах је рекао својим надређеним како би открили ко је изгубио новац.

Радислав је испричао да је обезбјеђење Центра прегледало видео снимке да би утврдили ко је пролазио испред улаза, а у  међувремену је дошла и госпођа која је пријавила да је новац изгубљен.

Увидом у видео надзор открили су да је око 2.000 КМ изгубила гошћа из Београда. Поступком радника била је ганута и одушевљена, али за разговор пред камерама није расположена. Поштеног проналазача је наградила.

Симић је истакао да је госпођа које је изгубила новац јуче била још потресена овим догађајем и да га је наградила са стотину марака.

У Бањи Врућици истичу да им је драго што је новац пронађен, а гошћа задовољна. Поштеног радника и они су новчано наградили за његов поступак.

- Мислим да такве примјере треба награђивати, с поруком да се поштење исплати. Ово није први такав случај. У Бањи смо имали сличних случајева да наши радници проналазе веће количине новца и враћају гостима, али и друге ствари као што су мобилни телефони, сатови и новчаници - каже Александар Радошевић, генерални директор ЗТЦ Бања Врућица.

У свом гесту, Радислав Симић не види ништа необично. Поштење му је одувијек, каже, било на првом мјесту и опет би исто поступио.