latinica  ћирилица
17/06/2018 |  14:13 ⇒ 18/06/2018 | 08:03 | Аутор: РТРС

"Бомба" Коларова за прва три бода Србије на Мундијалу! (ФОТО)

Репрезентација Србије савладала је Костарику у првом мечу на Свјетском првенству у Русији, феноменалним поготком Коларова из слободног ударца у 56. минути. Одличан меч одиграли су изабраници Младена Крстајића на премијери у Самари.
Александар Коларов - Фото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Александар КоларовФото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

"Орлови" су били бољи ривал током већег дијела меча, потпуно контролисали ритам игре до вођства, након чега су свјесно препустили иницијативу ривалу.

Од старта меча тим Младена Крстајића је играо дисциплиновано, организовано, повезано, тимски и често је пријетио голу Костарике.

У свакој акцији је учествовао одлични Александар Митровић који није имао довољно среће и стрпљења у завршници, па је тако пропустио фантастичну шансу непосредно прије вођства.

Тачније, Кејлор Навас је показао зашто се само о њему причало када се најављивао овај меч.

У првом дијелу меча је изузетно активан био и Бранислав Ивановић који је често сервирао лопте са лијеве стране, а није изостала ни креативност Тадића који је сјајно комбиновао са Љајићем.

Нешто резервисанији је био Милинковић-Савић, али је он замало постигао спектакуларан гол у завршници полувремена.

"Маказицама" је дочекао дубинску лопту у казненом простору, али Навас брани. Притом, судије су сигнализирале и офсајд, иако није постојао.

У другом полувремену "Орлови" су играли стрпљивије, чекали су грешку ривала, Митровић је и даље притискао одбрану Костарике, али без резултата.

Коначно, у десетом минуту наставка Србија стиже до вођства. Капитен Коларов фантастичним ударцем лијевом ногом са око 25 метара шаље лопту у горњи десни угао.

Услиједио је притисак Костарике, али је одбрана Србије предвођена искусним Тошићем и импресивним Миленковићем сјајно отклањала сваку опасност.

С друге стране, "Орлови" су вребали шансу из контранапада, а било их је поприлично. Најбољу прилику десетак минута прије краја пропушта Митровић, који се спетљао након сјајног додавања Сергеја у казнени простор.

Кренули су "Тикоси" на све или ништа у самој завршници, али није им било довољно ни скоро десет минута надокнаде времена, Србија је побиједила на СП послије осам година!

Ово је прва побједа Србије на старту Мундијала од 1998. године!

У сљедећем мечу Србија игра са Швајцарском 22. јуна у Калињинграду од 20 часова. Костарику очекује дуел са Бразилом.

ТОК МЕЧА:

15.54 – Крај меча, Србија је савладала Костарику са 1:0.

15.47 – Играће се још пет минута у Самари.

15.46 – Посљедња измјена у тиму Србије, умјесто Александра Митровића у игри је његов имењак Пријовић. Почео је 90. минут утакмице.

15.43 – Још једна велика прилика за Митровића, Сергеј је поново одлично асистирао, а нападач Србије се спетљао у лијепој прилици.

15.39 – Нова измјена у тиму Србије, Антонио Рукавина је у игри умјесто Душана Тадића.

15.33 – Послије периода офанзиве Костарике, Србија прави два опасна напада. Прво је покушао Костић на асистенцију Тадића, а онда је изблокиран Матићев покушај из даљине.

15.26 – Прва измјена у тиму Србије, умјесто Адема Љајића у игри је Филип Костић.

15.16 – Први жути картон за "орлове", за Бранислава Ивановића.

15.13 – ГОООЛ! Србија води од 56. минута, стријелац је Александар Коларов из слободног ударца!

15.12 – Други жути картон на мечу за Костариканце, уписан је Гузман.

15.07 – Велика шанса за Србију у 50. минуту. Дупли пас Митровића и Милинковић-Савића, нападач Србије излази сам испред Наваса, голман Реала брани.

15.02 – Почело је друго полувријеме.

14.47 – Полувријеме без голова у Самари.

14.43 – Феноменалан покушај Милинковић-Савића "маказицама", Навас брани. Помоћни судија подигао је заставицу, иако успорени снимак показује да офсајда није било.

14.42 – У завршници првог дијела игре пријете Костариканци. Прво је покушао Урења, а онда и Калво, али без опаснијег ударца ка голу Стојковића.

14.36 – Прилично оштра игра Костариканаца, српски фудбалери у неколико наврата на земљи, али за сада, на сву срећу, нема повреда.

14.27 – Одличан напад Србије, Сергеј је био у одличној позицији, ипак помоћни судија диже заставицу због офсајда српског играча.

14.21 – Први жути картон на мечу добио је Франсиско Калво, који је изузетно оштро стартовао на Душана Тадића.

14.19 – Период боље игре српског тима, али без конкретног ударца ка голу Наваса.

14.13 – Узвраћа на другој страни Митровић, али његов ударац је изблокиран и лопта мирно стиже до Наваса.

14.12 – Прилика за Гонзалеса, послије корнера са лијеве нападачке стране. Ипак, штопер Костарике је врло непрецизан из изгледне ситуације.

14.10 – Десет минута игре у Самари, Костариканци нешто офанзивнији на старту, имају више лопту у посједу, али без већих опасности по гол Стојковића.

14.01 – Одлична утакмица од самог почетка. Први напад Србије покушао је заврши Митровић, на другој страни пријети Урења.

14.00 – Почео је меч! Бранислав Ивановић игра 104. меч за национални тим, чиме је постао рекордер.

13.57 – Са трибина стадиона у Самари гласно се орила химна Србије "Боже правде".

13.45 – Навијачи су спремни за почетак меча.

13.30 – Утакмица се игра на "Космос арени" у Самари, а главни судија је Маланг Диједију из Сенегала.

13.15 - Састави екипа за меч:

Србија: Стојковић, Ивановић, Миленковић, Тошић, Коларов, Миливојевић, Матић, Тадић, Сергеј Милинковић, Љајић, Митровић.

Костарика: Навас, Гонзалес, Дуарте, Акоста, Гамбоа, Калво, Гузман, Борхес, Руиз, Венегас, Урења.

Извор: РТРС/РТС