latinica  ћирилица
17/06/2018 |  21:58 ⇒ 22:06 | Аутор: РТРС

Швајцарска и Бразил ремизирали

Фудбалери Бразила одиграли су неријешено са Швајцарском 1:1 у првом колу Групе Е Свјетског првенства у Русији.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Стријелац за Бразил био је Филип Кутињо у 20. минуту, а за Швајцарску је погодио Стевен Зубер.

Од почетка се чинило да Швајцарци могу да парирају. У првих неколико минута прву изгледнију шансу створили су када је Џемаили добио лопту са бока и у паду из казненог простора шутирао преко гола.

Изузев прилике Џемаилија уводних десетак минута је протекло у међусобном "опипавању пулса" на терену.

Бразилци тада почињу да полако присвајају лопту и стварају шансе. Почели су да нападају по лијевом боку гдје су одбрану Швајцарске "малтретирали" Нејмар и Марсело и управо је са те стране дошла прва велика шанса за Бразил.

Лопта је прошла кроз ноге Фабијану Шеру, дошла до Паулиња на петерцу, а овај из стопостотне прилике промашио.

То није урадио Филипе Кутињо у 20. минуту. одбила му се лопта, а он је са 25 метара десном послао савршену лопту која се од стативе одбила у гол за 1:0.

До тада су Бразилци двије трећине времена имали лопту у свом посједу, али од тог тренутка препуштају посјед Швајцарцима.

Дјеловало је као да могу да постигну гол у било ком тренутку, најбољу шансу за то је имао Тијаго Силва у надокнади првог дијела игре када је послије корнера главом шутирао мало изнад пречке.

Лежернији приступ се Бразилцима осветио већ на почетку другог полувремена. Видјело се да Швајцарци крећу мотивисаније, али је мало ко могао да очекује да ће у 50. минуту Зубер послије корнера скочити сам на три, четири метра од гола и закуцати лопту у мрежу.

 

 

Тај гол се дијелом може приписати и голману Алисону Бекеру, јер није истрчао на лопту. Било како било, Швајцарци су у наставку добили више самопоуздања док су држали лопту, а боље су се бранили имајући јасну мету у Нејмару кога су фаулирали десет пута.