latinica  ћирилица
18/06/2018 |  07:55 | Аутор: СРНА

Коловози мјестимично мокри и клизави

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су јутрос мјестимично мокри и клизави, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на могуће одроне посебно на путним правцима Карановац-Кнежево-Турбе, Бањалука-Црна Ријека, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

Саобраћај се због деминирања терена на радилишту "Клакар Доњи 9" и "Клакар Доњи 13" на подручју Добоја, на магистралном путу Брод-Оџак, одвија у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

Због извођења радова на изградњи обилазнице око Брчког, саобраћај се одвија успорено на дионицама магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два.

На магистралном путу М-18 Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона, саобраћај се још одвија успорено, по привремено урађеном проширењу поред пута и проходно је за сва возила.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

У мјесту Хрваћани на магистралном путу Клашнице-Прњавор саобраћај је обустављен и преусмјерен на привремену обилазницу, због изградње ауто-пута.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских Топлица.

У току су радови на изградњи новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Р-435, Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, биће измијењен режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој до 30. септембра.

На регионалном путу Р-473 Теслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.