latinica  ћирилица
18/06/2018 |  10:30 ⇒ 15:40 | Аутор: РТРС

Код миграната у Бихаћу пронађени ножеви, палице, чекићи...

У јучерашњим претресима објеката и просторија које користе мигранти у Бихаћу, припадници Министарства унутрашњих послова УСК пронашли су бројне предмете који могу послужити за почињење прекршаја и кривична дјела.
Предмети које су користили мигранти у Бихаћу (фото:MUP USK) -
Предмети које су користили мигранти у Бихаћу (фото:MUP USK)

Како је за портал Кликс потврђено у МУП-у УСК, припадници полиције су у објектима Ђачког дома у Борићима, недовршене зграде Дома пензионера и другим локацијама за које су постојала оперативна сазнања да се користе за смјештај миграната, пронашли, између осталог, 36 ножева, двије палице, чекић, скалпеле, ножеве за скалпел, маказе и одвијаче.

"Након извршеног претреса суду ће бити достављен извјештај о извршеном претресу и обавјештење Служби за послове са странцима", рекла је портпарол МУП-а УСК Снежана Галић.

Циљ претреса, који се проводио по наредби Општинског суда у Бихаћу, био је проналазак трагова и предмета који потичу из кривичних дјела, као трагова и предмета који се користе за вршење прекршаја.

Предмети које су користили мигранти у Бихаћу (фото:MUP USK)

У јучерашњој акцији учествовало је више од 100 полицијских службеника Управе полиције МУП-а УСК, а активности су резултат посљедњих дешавања на подручју УСК и узнемирености јавности након убиства мигранта у Великој Кладуши.

Министар унутрашњих послова УСК Анел Рамић потврдио је јуче да ће током ове седмице сличне акције бити настављене и у Великој Кладуши и Цазину.

Данас ће Тужилаштву УСК бити предата двојица миграната које се сумњичи за убиство Мароканца А. Л. (1994.) које се догодило у петак око 23 сата у улици Ђуре Пуцара Старог у Великој Кладуши.

Како сазнаје портал Кликс, ријеч је о Исмаилу Мехаилију (1985.) из Алжира и Валиду Фарауклију (1996.) из Палестине којима се на терет ставља да су након физичког обрачуна ножем изболи 24-годишњег Мароканца.

Подсјећамо, више од 100 полицијских службеника МУП-а Унско-санског кантона јуче је у Бихаћу извршило акцију претреса миграната и овјеката које они користе.