latinica  ћирилица
18/06/2018 |  10:49 | Аутор: Б92

Лев: Утакмица против Шведске је одлучујућа

Селектор фудбалске репрезентације Њемачке Јоахим Лев рекао је да је разочаран поразом од Мексика и да је за његову екипу наредна утакмица против Шведске одлучујућа на Свјетском првенству.
Јоаким Лев - Фото: getty
Јоаким ЛевФото: getty

"Разочаравајуће је изгубити прву утакмицу на турниру, на то нисмо навикли, али то морамо да прихватимо. Морамо да нешто научимо из овога и да у наредној утакмици будемо бољи. У првом полувремену смо играли веома лоше, нисмо могли да наметнемо нашу препознатљиву игру. Играли су на контранападе, морали смо да се враћамо, губили смо лопте и њима отварали простор. У другом дијелу смо их напали, али они су узвратили", рекао је Лев, а пренио сајт ФИФА.

На почетку одбране титуле свјетског шампиона Њемачка је у првом колу Групе Ф изгубила од Мексика са 0:1.

Осим Њемачке, до сада су само Француска (2002) и Шпанија (2014) као браниоци титуле губили прве утакмице на Мундијалима.

"У другом полувремену смо имали неколико шутева, али нисмо имали среће, лопта није хтјела у гол. Наравно да смо сви незадовољни, али морамо да заборавимо овај меч. Ова екипа има искуство да прихвати пораз, а наредна утакмица ће бити одлучујућа за нас. Бићемо под притиском против Шведске, у суботу", додао је селектор Њемачке.

Њемачка покушава да постане прва екипа која је одбранила титулу свјетског првака још од Бразила 1962. године.