latinica  ћирилица
18/06/2018 |  13:50 | Аутор: Б92

Нападач Хрватске одбио да буде замјена, Далић га послао кући!

Два дана послије побједе над Нигеријом (2:0) на старту Свјетског првенства, атмосфера у репрезентацији Хрватске је нарушена.

Кривац је нападач Никола Калинић који је у завршници меча одбио да уђе у игру као резерва умјесто Марија Манџукића.

Селектор "Ватрених" Златко Далић желио је да увођењем нападача Милана освјежи свој офанзивни дио тима, али му је Калинић рекао да га боле леђа.

Због тога је Далић у 86. минуту на терен послао незагријаног Марка Пјацу.

Калинић је очигледно незадовољан својим статусом резерве у екипи Хрватске на Мундијалу, што је вјероватно и главни разлог његовог одбијања да уђе у игру.

"Све ћете знати сутра", рекао је Далић новинарима у недјељу, послије тренинга на којем није било Калинића, нити Шиме Врсаљка и Андреја Крамарића.

Званичне потврде нема, али хрватски медији тврде да је Далић у понедјељак послао Калинића кући (званично ће се знати око 16:30), па ће "Ватрени" Мундијал наставити са 22 играча.

Калинић има 30 година, за Хрватску је дебитовао 2008. и у међувремену на 42 наступа постигао 15 голова.

Био је дио националног тима на ЕУРО 2018. и 2012, иако није играо ни један минут. Није ишао на Мундијал у Бразил 2014, али је био у тиму на ЕУРО 2016. у Француској гдје је заблистао у побједи над Шпанијом са голом и асистенцијом.

Хрватска у другом колу Групе Д игра у четвртак увече против Аргентине, која мора да побиједи након кикса на премијери са Исландом (1:1).