latinica  ћирилица
19/06/2018 |  13:31 | Аутор: СРНА

Шпирић: Мектић релативизује и игнорише стварне проблеме

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је Срни да је министар безбједости БиХ Драган Мектић отишао на службени пут у иностранство, након што је са закашњењем од годину дана изјавио да је безбједносна ситуација у БиХ нарушена.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Познато је да Мектић по памет иде далеко преко границе БиХ, па је право чудо да му барем савјетодавци не рекоше какви ће проблеми настати са мигрантском кризом када већ није слушао упозорење из Републике Српске чији је кадар требало да буде", рекао је он.

Шпирић каже да је занимљиво да Мектић све проблеме који се појаве у Републици Српској интернационализује, док релативизује и игнорише стварне проблеме које треба рјешавати на нивоу БиХ, а који су у надлежности његовог ресора.

"Умјесто што се цијели мандат узалуд бави дискредитацијом институција Републике Српске било би много боље да је прочитао шта су његове надлежности и коме треба да одговара са позиције на којој се налази", оцијенио је Шпирић.

Због Мектићевог нерада и несналажења, каже Шпирић, проблеме сада имају и бошњачке политичке партије које су га и "произвеле" у министра и цијела БиХ за коју се они заклињу.

"То потврђује и чињеница да Колегијум Представниког дома четири мјесеца не ставља на дневни ред тачку коју сам предложио и која се бави безбједносном ситуацијом у свјетлу изјава Мектића", истакао је Шпирић.

Он сматра да није чуда да министар, за чијом се дипломом још трага, релативизује број од 7.000 миграната који у БиХ улазе давно утабаним рутама.

Шпирић напомиње да је чудно за оне који су га именовали да немају жеље да га уозбиље, ако је то уопште могуће.

"Зато слободно можемо рећи - тешко мигрантима на којој се год рути налазили, њихове муке су големе барем колико је голема и неспособност министра Мектића", закључио је он