latinica  ћирилица
19/06/2018 |  14:24 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Италија: Десетине ухапшене због веза са мафијом

Полиција је ухапсила десетине људи у Италији због веза са мафијом, а заплијењена је различита имовина, као и корпорацијске дионице у вриједности од седам милиона евра.
Италијанска полиција - Фото: Novosti.rs
Италијанска полицијаФото: Novosti.rs

Италијанска полиција је уз помоћ шпанских колега ухапсила јутрос 58 лица због веза са мафијом, саопштила је полиција у Риму.

Сједиште мафијашке групе је у предграђу Рима, али је операција проведена и на Сардинији, Молизеу и Пијемонту, као и у Шпанији. Полиција је заплијенила различиту имовину, возила и дионице.

Група је контролисала подручје Монтеспакато и бавила се уцјеном, трговином дрогом и прањем новца.

Ухапшени појединци терете се, такође, за отмице, ношење оружја и проневјере, јавио је "Спутњик".

Операција је услиједила након што је полиција ухапсила 104 лица осумњичена за организовани криминал у неколико градова у јужном региону Пуља, јавили су јуче локални медији.

Почетком маја, полиција је ухапсила 11 представника сицилијанске мафије, укључујући босове и високо позициониране чланове.

"Коза ностра" је успјела да обнови свој утицај на Сицилији од када је 130 њених чланова пуштено из затвора и вратило се криминалу.

Коза ностра и три остале главне мафијашке групе, Камора, Ндрангета и Сакра корона имају око 25.000 чланова и 250.000 "филијала" широм свијета.