latinica  ћирилица
20/06/2018 |  13:14 | Аутор: РТРС

Ухапшена српско-италијанска група, продавали кокаин широм Европе (ВИДЕО)

У Србији је међу петоро ухапшених су и Милован Николић - Профа и Јаков Контић који су осумњичени као вође ове криминалне групе
Србија - полицијска акција - Фото: РТРС
Србија - полицијска акцијаФото: РТРС

У заједничкој акцији припадника Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) и италијанске полиције (Guardia de finanza GICO – GOA Milano), а у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал и државним Тужилаштвом Италије при редовном суду у Милану, ухапшена је организована криминална група која се сумњичи да је у дужем временском периоду вршила кријумчарење и дистрибуцију кокаина у земљама Европске уније.

У акцији, која је реализована након вишемјесечне истраге, ухапшено је укупно 20 особа, од чега 16 на територији Италије, док су организатори и чланови ове организоване криминалне групе ухапшени на територији Србије.

У Србији су данас ухапшени К.Ј. (45), Л.С. (32), Н.М. (45) и К.З. (34), сви из Београда, док су у Италији ухапшени А.Г. (49), Б.М. (45), Г.А. (43), Г.Л. (59), Л.П. (45), Л.А. (46), М.А. (62) и Р.М. (38), сви италијански држављани.

Чланови ове криминалне групе сумњиче се да су новац стечен од продаје наркотика у Србији улагали у куповину некретнина и скупоцјених возила.

У оквиру акције на територији Србије, приликом претреса станова и других просторија, као и једног сефа, пронађено је и заплијењено 58.250 евра, затим четири аутомобила, четири скупоцјена ручна сата, око пет грама кокаина, два мотоцикла и шест комада пиштољске муниције.

Извор: Novosti Online