latinica  ћирилица
20/06/2018 |  16:13 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Пале: Изградња инфраструктуре за потребе ЕЈОФ-а

У Палама је потписан уговор којим се обезбјеђује инфраструктура неопходна за одржавање Зимских олимпијских игара за младе ЕЈОФ 2019. Изградњу моста на ријеци Бистрици ка Двориштима, борилишту у нордијским дисциплинама, удруженим средствима финасираће УСАИД-а и општина Пале, а пројекат ће спроводити Католичка служба за помоћ у БиХ.

Пројекат реконструкције моста - пропуста на ријеци Бистрици према насељу Дворишта на Јахорини, вриједан је 115.000 КМ. Америчка агенција за међународни развој обезбиједила је 85 одсто средстава, а општина Пале остатак.

- Ово је битан подстицај за ЕЈОФ и развој Дворишта као туристичког насеља - рекао је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

Позитиван економски ефекат пројекта је и у чињеници да је посао повјерен извођачу са Пала.

Александар Чворо, из фирме А комерц, која је извођач радова, каже да ће радови бити завршени у задатом року, а то је два мјесеца након потписивања уговора.

Паљанска администрација је лидер и у обезбјеђењу административних претпоставки за изградњу инфраструктуре потребне за одржавање ЕЈОФ-а.

- Чињеница да почињу радови у Двориштима представља иницијалну каписла за даљи развој инфраструктуре нужне за одржавање ЕЈОФ-а - каже Здравко Ласица, менаџер за операције и ризик у Извршном комитету ЕЈОФ-а.

Дворишта ће бити званично борилиште бијатлонаца на Зимским олимпијским игарама за младе, а изградња моста и реконструкција прилазног пута претпоставка су да се унаприједи солидна постојећа инфраструктура.