latinica  ћирилица
20/06/2018 |  17:35 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

"Босић онемогућио обраћање замјеника министра безбједности о мигрантској кризи"

Шеф Клуба СНСД-а Сташа Кошарац упозорио је да је предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Младен Босић /СДС/ начином вођења данашње сједнице онемогућио обраћање замјеника министра безбједности Мије Крешића о информацији о спровођењу Плана хитних мјера и реализовању активности у вези са мигрантском кризом.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"То је недопустиво. У сали није присутан министар безбједности БиХ Драган Мектић /СДС/ и једино логично је било да се посланицима Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ обрати његов замјеник Крешић", рекао је Кошарац Срни.

Он је истакао да је очигледна Босићева намјера да заштити свог партијског колегу од објективног обраћања замјеника министра безбједности Крешића, који има шта да каже о проблему миграција.

Кошарац је као нетачну одбацио тврдњу шефа Клуба посланика СДС-а Александре Пандуревић да се ток данашње сједнице опструиште да би било спријечено гласање о измјенама и допунама Закона о акцизама, јер је, како је истакао, СНСД спреман да разговара о свим важним питањима.

Предсједавајући Представничког дома Босић окончао је расправу о информацији о спровођењу Плана хитних мјера и реализовању активности у вези са мигрантском кризом и прешао на наредну тачку дневног реда.