latinica  ћирилица
21/06/2018 |  09:04 | Аутор: СРНА

Вулин: Причом о граници Тачи скреће пажњу са ЗСО

Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи причом о граници жели да скрене пажњу са заједнице српских општина и Суда за ратне злочине терористичке ОВК.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Коментаришући изјаву Тачија да ће се на преговарачком столу Београда и Приштине наћи и питање границе и да ће приштинске власти затражити помоћ експерата, укључујући и НАТО, Вулин је рекао да је то "стара тактика пред сваки наставак дијалога".

"Тачи увек покрене тему која треба да отежа положај Србији и скрене пажњу са чињенице да Приштина није формирала заједницу српских општина", изјавио је Вулин за "Вечерње новости".

Према његовим ријечима, Тачи ће урадити све само да се не помиње заједница српских општина и Суд за ратне злочине терористичке ОВК, а то су теме које не могу бити склоњене у страну.

Портпарол високог представника ЕУ Маја Коцијанчич рекла је за "Новости" да је дијалог Београда и Приштине током године довео до знатне нормализације односа.

"Сада је нормализација доведена до свеобухватног нивоа. Суштину правно обавезујућег споразума дефинишу двије стране уз помоћ високог представника ЕУ. Трајно рјешење значи одрживо реално рјешење у складу са међународним правом", нагласила је Коцијанчичева.