latinica  ћирилица
21/06/2018 |  10:09 ⇒ 17:06 | Аутор: РТРС

Додик: Разлика између мене и Иванића повећана (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске и кандидат за члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у интервјуу за портал Vijesti.ba да је raзлика између њега и његовог противкандидата Младен Иванића повећана у погледу броја бирача.
Милорад Додик (Фото: vijesti.ba) -
Милорад Додик (Фото: vijesti.ba)

Он је изјавио да неким локалитетима Иванић има неку подршку, као што је у Бијељини и додао да је то и очекивао.

"На свим другим мјестима губи, од Бањалуке гдје живи и ради и која га зна, па до Требиња гдје драматично губи", рекао је Додик.

О приступу ако постане члан Предсједништва БиХ

"Ја исто немам намјеру да чиним нешто лоше ни Бошњацима ни Хрватима, али имам исто намјеру да одлучно браним онога ко мене бира и доведе на ту позицију. Не вјерујем да се разликујем од оних који ће у име Бошњака или Хрвата то исто чинити. Мој приступ ће бити да завршимо оно што можемо, а што не можемо, видјећемо, нека остане, нека се ради. Не можете ви очекивати стране инвеститоре овдје у БиХ када странци управљају земљом", поручио је Додик.

О развоју Републике Српске и Федерације БиХ

"Ја не желим да задржим ФБиХ у њеном развоју, али Сарајево задржава Републику Српску. У свему што може нас кочи", додао је предсједник Српске.

О Шаровићу и непотизму

"Провјерите код Мирка Шаровића. Значи његов блиски рођак је сувласник фирме у Истанбулу која из БиХ увози месо у Турску. Провјерите то. Да ли нам таква БиХ треба? Ја немам никакву фирму нигдје", нагласио је Додик.

"Против сам доласка миграната"

"Ја нисам за то да Србија рјешава своје мигрантске проблеме, тако што ће мигранти доћи у БиХ. Ја сам против тога", рекао је предсједник Српске.

О конустутувности Срба у кантонима гдје је ХДЗ БиХ водећа странка

"Ја вјерујем да ће се то ријешити и то треба да буде ријешено. И наравно уколико се не ријеши у догледно вријеме може да буде проблема и међу нама. Јер је то тако логично да буде ријешено", истакао је Додик.

О случају Драгичевић

"Нажалост страдао је момак и ту је одмах кренуло са шпекулацијама. Очигледно је да је било неких погрешних корака и самих државних органа, али они нису битно утицали на сам ток тих истрага, осим што су наравно у оквиру онога што је устаљено, уобичајено у том погледу. МУП је требао да ћути, а не да изађе са конференцијом за штампу, која је мало иритирала. У суштини то што су они рекли, ништа није ни промјењено са становишта и тужилачких налаза. Дакле, ми ако прихватимо да улица квалификује шта је било, онда нам не треба тужилаштво, нити нам треба суд", нагласио је Додик.