latinica  ћирилица
21/06/2018 |  11:37 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Отворено 13. Лакташко љето

Представљањем књижевног портрета београдске књижевнице Весне Дедић у Лакташима је отворено 13. Лакташко љето, културно-забавно спортска манифестација која у наредна два мјесеца треба да употпуни туристичку понуду општине.

Весна Дедић до сада је објавила девет романа који су међу најчитанијима у региону и изазивају пажњу, претежно женске читалачке публике. Дружење са читаоцима у Лакташима њен је други боравак послије 10 година паузе.

"За ових 10 година, Лакташи су постали као када одем у Швајцарску, јер све вам је сређено и дивно је и баш волим што ћу вечерас имати прилику послије дружења са читатељкама, попијем коју чашу вина и да спавам", рекла је Дедић.

Гостовање Весне Дедић је једна од укупно 15 репрезентативних манифестација које ће бити организоване током лакташког љета у различитим дијеловима општине. 

"Константно се читају њени романи и сваки њен роман се чека, а некад се чак и праве листе за нове романе односно листе чекања за читаоце", изјавила је директорица народне библиотеке "Веселин Маслеша" Лакташи Дијана Трубајић.

"Манифестација је јако значајна за општину Лакташи, јер у сардањи са културним, спортским и другим организацијама трудимо се да повећамо садржај активности на подручју општине, јер сви знамо да је општина Лакташи осим што је пољопривредни крај да је и туристичко мјесто", навео је предсједник Скупштине општине Лакташи Борис Спасојевић.

Током "Лакташког љета" традиционално, најпосјећеније су манифестације "Лакташка регата", "Стритбол", "Моторијада" и несвакидашња фудбалска утакмица "Дебели и мршави".