latinica  ћирилица
21/06/2018 |  14:11 ⇒ 16:51 | Аутор: СРНА

Кошарац: Мектић не зна шта ради и шта говори

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац рекао је данас да нико не може ни замислити каквог посла имају посланици, а и грађани са оваквим министром безбједности у Савјету министара Драганом Мектићем који у ескалацији једне овако сложене кризе каква је мигрантска, нити зна шта ради нити шта говори.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Прво је на себе преузео овлаштења која му не припадају ни у овом проблему са мигрантима, али и у неким ранијим ситуацијама, а сада кука како су политичари неозбиљни и како он има тобоже неке планове које нико не ферма", рекао је Кошарац Срни упитан да прокоментарише Мектићеву изјаву да је јуче чуо "велику глупост одборника Лабуристичке странке у Општинском вијећу Велике Кладуше Елвире Абдић Јеленовић" која је предложила да се прогласи "ратно стање на подручју БиХ" због прилива миграната, као и посланика Лазара Продановића да се насекирао због убиства у Великој Кладуши, упитавши новинаре "да ли могу да замисле с каквим политичарима ми сједимо и рјешава проблеме".

Када је предсједник Републике Српске Милорад Додик упозоравао да БиХ чека талас миграната и да долази мигранстка криза, подсјетио је Кошарац, Мектић се тада исмијавао и говорио да то Додик говори из скривених намјера, а данас се хвата за главу и свако му је крив.

"У свакој нормалној држави министар би, након ове ситуације која је, може се рећи, ван контроле, поднио оставку. Али, нико иоле озбиљан од њега није ни очекивао да било шта ријеши, а очигледно нити да сноси одговорност", закључио је Кошарац.