latinica  ћирилица
21/06/2018 |  19:14 ⇒ 19:27 | Аутор: РТРС

Пројекат "Кулутра у пролазу" у бањалучкој Градској управи

У Бањалуци је обиљежавање Свјетског дана музике почело звуцима на традиционалном кинеском инструменту гућин, у атријуму Градске управе. Уједно, озваничен је и почетак пројекта Града, под називом "Култура у пролазу", којим ће се дати могућност за одржавање различитих културних садржаја у простору Градске управе.
Бањалука: Атријум Градске управе- концерт (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Бањалука: Атријум Градске управе- концерт (Фото: banjaluka.rs.ba)

- Овај простор атријума је и направљен на начин да може бити мултифункционално употребљен, тако да смо са Свјетским даном музике и првим даном љета почели са програмом организовања културних садржаја у атријуму. Сваког четвртка, овај простор ће да угости нове умјетнике, студенте, културне раднике, предаваче и све оно што је уско везано за културу - рекла је начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић.

Она је истакала да је намјера да се у Градској управи, осим редовних административних услуга које нуди, оплемени простор и да грађани, док чекају неки документ или се налазе у пролазу, сврате у атријум и упознају се са културним дешавањима.

- Управо зато пројекат и носи назив "Култура у пролазу". На тај начин, увезаћемо све субјекте који дјелују у култури града, јер она треба да буде доступна нашим грађанима - рекла је Тривићева, наведено је на сајту Града.