latinica  ћирилица
21/06/2018 |  20:36 | Аутор: СРНА

Без струје Невесиње, Гацко и Билећа

Општине Невесиње, Гацко и Билећа већ неколико часова су без електричне енергије због кварова на преносној мрежи која је у надлежности Електропреноса БиХ, речено је Срни у предузећу Електро-Херцеговина Требиње.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

За сада је неизвјесно када би могло бити нормализовано електроснабдијевање у овим херцеговачким општинама.

Због кварова на мрежи Електропреноса данас у послијеподневним часовима и на подручју града Требиња било је више краћих прекида у напајању.

Извршни директор за техничке послове у Електро-Херцеговини, Небојша Рикало, Срни је потврдио да је квар у трафостаници Требиње један, која је у власништву Електропреноса проузроковао прекид у напајању Билеће и Гацка.

- Ове општине имају могућност алтернативног напајања из правца Никшића, али је и овај далековод у прекиду - навео је Рикало.

Он је рекао да је због квара на високонапонском прекидачу у трафостаници Електропреноса у Мостару обустављено и напајање Невесиња.

- Ово постаје чест случај да због кварова на преносној мрежи комплетне херцеговачке општине остају без струје дуже времена - напоменуо је Рикало.

Рикало је додао да је Електро-Херцеговина више пута апеловала да Електропренос инвестиционо, али и организационо дјелује да би се ове ситуације избјегле.