latinica  ћирилица
22/06/2018 |  14:35 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Жељка Цвијановић посјетила бањалучки Дом здравља (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић обишла је Дом здравља Бањалука.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је са Управом ове здравствене установе, а потом је посјетила и Службу за стоматолошку здравствену заштиту, којој је Влада Српске донирала медицинску опрему у вриједности од 140.000 КМ.

Од осам донираних модерних стоматолошких столица, у Дом здравља смјештено је пет, а три су распоређене у амбуланте у основним школама.

Жељка Цвијановић у посјети Дому здравља

Зоран Гвозден, начелник Службе за стоматолошку здравствену заштиту Бањалука, наглашава да је ово велики искорак за Службу и Дом здравља, јер ће већи број пацијената моћи да приме и не постоји опасност од квара машина, као што је то често било у прошлости.

"Наш циљ је да у будућности, након ове велике донације, од својих средстава купимо машине и тако повећамо доступност", рекла је директорица Дома здравља Бањалука Гордана Тешановић.

Премијерка Српске посјетила Дом здравља

"Ово је циљана активност, идемо према свим општинама, полако. Овдје смо с обзиром на то да Бањалука има потребу, ту смо интервенисали на овај начин, али нико неће бити изузет из тога. Морамо да окупимо све људе из струке, када се ради о важним питањима - стратешким питањима о здрављу нашег становништва", истакла је предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.