latinica  ћирилица
23/06/2018 |  11:23 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

"Џез поези кабаре" у Фочи

Након Требиња, "Џез поези кабаре" и у Фочи. На једночасовном концерту у Музеју "Стара Херцеговина" публика је уживала у јединственом џез-поетско-кабаретском извођењу полетног ансамбла.

Бањалучки састав "Џез поези кабаре" представио се енергичним наступом Фочацима. Врхунски наступ резултат је харизматичних момака чији је први албум "Не правдам се, већ исповиједам" рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске.

"Циљ и суштина јесу да поезију приближимо људима и на овај начин, да она живи и на уснама у музици", каже Саша Берендика.

Јединствени џез-поетско-кабаретски састав наставља своје путовање Републиком Српском.

Небојша Курузовић каже да су кренули од Бањалуке, преко Дубице, Требиња, Фоче, а у јулу ће посјетити и Санкт Петербург.

Из Центра за културу и информисање, који је и организатор, истичу да су задовољни новом формом у програмским садржајима културних дешавања у Фочи.

"Свакако, ово је почетак, радујемо се сарадњи и вјерујемо да ће на задовољство свих нас поново бити у Фочи", истиче директор Центра за културу и информисање Фоча Владимир Пантовић.

Весела бањалучка дружина вечерас наступа на Тргу у Андрић граду.

Центар за креативни рад "Добри медо" и Удружење "Рез" концерте одржава под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске.