latinica  ћирилица
23/06/2018 |  16:34 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Требиње: 18 година од оснивања ДНС-а

У ДНС-у очекују убједљиву побједу коалиционих кандидата на изборима, а ова странка најбољи резултат до сада. То је из Требиња поручио предсједник ДНС-а Марко Павић. Тамо су Предсједништво и Главни одбор обиљежили 18 година од оснивања странке и представили носиоце изборних листа за оба нивоа законодавне власти.

Од 20.375 гласова на општим изборима 2002-ге, тај број ДНС је утростручио 2014-те, са више од 60 хиљада гласова, каже лидер ДНС-а. Основа изборне платформе им је економија, а циљ на предстојећим изборима 12 до 15 посланичких мјеста.

"Ми се нећемо бавити свађама и препиркама, националистичким препуцавањима, него економијом и запошљавањем...", истиче предсједник ДНС-а Марко Павић.

Објављена су имена 12 носиоца листа ДНС за Народну скупштину и Парламент БиХ.

То су људи који могу одговорити на задатке у институцијама за које су предложени, оцијенио је предсједник странке.

На листи у Изборној јединици девет биће и једна кандидаткиња из странке Снага Херцеговине, бившег НДП-овца Слободана Шарабе, који је, каже, са ДНС-ом договорио фер политичку сарадњу.

Када је ријеч о сарадњи са коалиционим партнерима на врху, из ДНС-а кажу: нисмо истомишљеници, али знамо сјести и договорити се о минимуму који нас веже, и зато дуго трајемо.

Очекују убједљиву побједу коалиционих кандидата.