latinica  ћирилица
23/06/2018 |  17:01 ⇒ 24/06/2018 | 09:32 | Аутор: РТРС

Додик: Политичко Сарајево има намјеру довођења 150.000 миграната до избора

Осим о повећању плата и улагањима, на састанку у Влади и о мигрантима. Иза свега, истиче предсједник Српске, стоји политичко Сарајево са Обавјештајном службом коју води СДА. Ни Британци нису ту без разлога. Циљ је дестабилизација Српске.

Стварни број миграната у БиХ пет пута је већи од званичног, и читава јавност доведена је у заблуду, ријечи су предсједника Српске. Политичко Сарајево, Обавештајну службу и СДА оптужује за намјеру довођења 150.000 миграната у БиХ до избора, којима би био омогућен прво азил, а потом и држављанство.

Мигрантска криза, истиче, најбоље показује да представници Српске у заједничким институцијама не раде у њеном интересу.

"Одбацујемо свако лоцирање мјеста, као што сте видјели, Бањалука, Требиње, Приједор, Градишка, све је то предвиђено да се овдје стационира по двије, три хиљаде. То је озбиљан притисак на наш начин живота", истиче Додик.

Он је подсјетио да је прије годину дана британска Влада одобрила девет милиона фунти за сузбијање руског утицаја на Балкану. Поновио је да су из Велике Британије стигли агенти који, каже, раде на изазивању општег хаоса и дестабилизацији Српске.

"Имамо информацију да су два њихова човјека у Бањалуци, да се умијешају у свако окупљање веће од пет људи. Врло јасно је шта је њихов циљ, ако не могу да сруше власт у Српској, барем да је ослабе", каже предсједник Српске.

Додик је поновио да институције неће дозволити угрожавање слободе грађана протестима појединаца.

Упитан да коментарише истраживање пулса бирача које су наручиле странке Савеза за промјене, а према којем воде кандидати владајуће коалиције, истакао је да је побједа владајуће коалиције реална.

"Ми настављамо да радимо. Мислимо да кандидатуре које је дао СНСД, ДНС, СП, подржане од неколико других политичких партија су реални побједници сљедећих избора, ми у то улажемо огромну енергију и у све ове пројекте иза којих стојимо", додаје он.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић је истакла да имају и нека друга истраживања из мјесеца јуна, која су још боља са аспекта СНСД-а и коалиционих партнера.

Из СНСД-а кажу да се истраживањима може вјеровати, а индикативно је, истичу, што у Савезу за промјене о томе ћуте.