latinica  ћирилица
24/06/2018 |  18:57 ⇒ 25/06/2018 | 08:14 | Аутор: РТРС

Додик: Јака и стабилна Српска - приоритет СНСД-а

Јака и стабилна Српска приоритет је СНСД-а, поручио је лидер странке Милорад Додик, из Источног Сарајева.

Указујући да је снага СНСД-а магнет за мешетарење британских и других страних обавјештајних служби, а њихов циљ дискредитовање институција, а потом и грађана Српске, Додик је активистима Градског одбора странке рекао да ће се након побједе СНСД-а на предстојећим изборима Српска бранити и у Сарајеву.

Несумњиво је да је СНСД годинама најјача и најмоћнија партија, каже њен лидер, али и указује - одговор на пробосанску политику, подржану страним новцем и обавјештајно оперативним подземљем, захтјева додатни ангажман. С друге стране, каже, имамо оне, које желе да странци промовишу у своје, а не у наше народне функционере.

"Анкете говоре, СНСД са владајућим партнерима јесте популарана и да је побједа извјесна. Британци и неки други улажу доста напора да дискредитују власт која чврсто стоји на позицијама Републике Српске. Желе власт која ће проводити њихове пројекте централизације БиХ и преноса надлежности на ниво БиХ. Ово није само питање овог тренутка и времена већ континуитета, гдје странци окупљени око британске, раније старе америчке администрације, разграђују Републику Српску", додао је Додик.

Институције Српске су у тијесној вези са народом, окупљени око идеје јаке Српске, истакла је потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић.

"СНСД је по томе препознатљив, ради посао за Републику Српску", нагласила је Цвијановић.

Регионални и градски одбор СНСД-а афирмишу јачање Српске.

"Велика разика је између нас и других кандидата, просто јер су предсједник Републике Српске и премијерка свих ових година афирмисали вриједности Републике Српске, радили за Српску и њену заштиту од атака из Сарајева и других средина", истакао је предсједник Регионалног одбора СНСД сарајевско – романијске регије Сташа Кошарац.

"Немамо случајно власт у пет од осам општина. Нисмо случајно најбитнији фактор у регији, а 7. октобра показаћемо да смо још јачи и снажнији", поручио је предсједник Градског одбора СНСД Источно Сарајево Љубиша Ћосић.

СНСД-а има доказе да су се многи Срби у заједничким институцијама, као и у обавјештајно безбједносној служби огријешили о интересе Српске. Најављујући да ће се све промјенити након избора, предсједник СНСД-а поручује да не очекује лојалност грађана Милораду Додику, него Републици Српској.